Nyingma Centrum Nederland

Lotus Design Winkel en Nyingma Centrum Nederland

De Lotus Design Winkel is een onderdeel van Nyingma Centrum Nederland. Het Nyingma centrum is een Tibetaans boeddhistisch centrum in de Nyingma traditie. Verbonden aan de Tibetaanse Leraar Tarthang Tulku. Nyingma is de oudste van de vier scholen van het Tibetaans boeddhisme.

Naast winkel is Lotus Design Winkel ook een "gateway" voor activiteiten in het Nyingma Centrum. Je kunt voor vragen over lessen of vrijwilligerswerk altijd bij de winkeliers terecht. Of via de mail contact opnemen met het Nyingma Centrum: nyingmacentrum@nyingma.nl

Wereldwijd netwerk

Het Nyingma Centrum is onderdeel van een wereldwijd netwerk aan Nyingma-organisaties. De Nyingma organisaties werken aan twee doelen: behoud van de wijsheid van het boeddhisme in het Oosten en introduceren van die wijsheid in het Westen.

 

Activiteiten in het Nyingma Centrum

In het Nyingma Centrum vinden diverse activiteiten plaats. Er is een zeer uitgebreid lesprogramma waarin Kum Nye Tibetaanse Yoga, meditatie, Caring, boeddhistische psychologie, Boeddhistische Studie en Beoefening, Tibetaans taalonderwijs, Skillful Means (activiteiten als pad om jezelf te ontwikkelen) en Pad van Schoonheid wordt gegeven. Daarnaast wordt aan in de Buddhist Sacred Art Studio aan boeddhistische kunst gewerkt en bieden we een uitgebreid vrijwilligersprogramma en werkstudietrajecten.

BoeddhismeOnline

Het Nyingma Centrum heeft ook een afdeling waar je zelfstudieprogramma's kunt volgen: BoeddhismeOnline.

MindingWork

MindingWork is de outreach afdeling van het Nyingma Centrum voor trainingen op locatie bij organisaties.

 

Uitgeverij Dharma

Alle onderricht is gebaseerd op de boeken van de Tibetaanse leraar Tarthang Tulku die sinds zijn komst naar het westen een moderne vorm van boeddhistisch onderricht heeft onderwezen, gericht op de westerse mens. 
Uitgeverij Dharma - ook onderdeel van het Nyingma Centrum - vertaalt boeken van Tarthang Tulku uit het Engels naar het Nederlands en geeft deze in eigen beheer uit. Je vindt ze allemaal terug in de Lotus Design winkel en webshop.

 

Vrijwilligerswerk

De activiteiten in het Nyingma Centrum en dus ook in de winkel worden vrijwel geheel door vrijwilligers gerund. De opbrengst van de Lotus Design Winkel, Uitgeverij Dharma en alle andere activiteiten van het Nyingma Centrum komen ten goede aan projecten van onze organisatie, zoals het Yeshe De Project, een van de grootste tekstprojecten ter wereld.